хотел Ястребец Спо хотел "Ястребец"
Снимка: Хастингс ЕООДИзточник: horeweek.com

Хастингс ЕООД ще строи 5-звезден бутиков хотел в Боровец

В нов петзвезден бутиков хотел в Боровец ще инвестира Хастингс ЕООД. Хотелът ще бъде построен на мястото на футболното игрище и част от паркинга на съществуващия спа хотел „Ястребец“, който също е собственост на компанията на бизнесмена Георги Крумов, съобщи Калоян Спасов – генерален мениджър на хотел „Ястребец“.

Очаква се през тази година да стане готов идейният проект, а самото строителство да започне през 2019 г. Вече са получени всички необходими разрешения за проекта, пише horeweek.com.

Новият хотел ще разполага с 60 помещения – стаи и апартменти, като предварителните разчети за разходите за строителство варират между 1000 и 1500 евро на кв. м. при завършване „до ключ“, какъвто е стандартът за този тип хотели.

Един от акцентите на „съседът“ на хотел „Ястребец“ ще бъде ултрамодерният триетажен СПА център, в който ще се помещават плувен басейн, уреди за различни терапии, термо зони (сауна, лакониум), както и панорамна релакс зона с изглед към село Бели Искър.

Друг ключов акцент на новия хотел ще бъде гурме ресторантът, в който шеф-готвачът на „Ястребец“ и софийския ресторант „Ла Каза“ Любомир Тодоров ще предложи 5- и 7-степенни дегустационни менюта, подготвени като авторски интерпретации на традиционната българска кухня.