Ангелкова Министърът на туризма Николина Ангелекова
Снимка: НТБИзточник: Bulgaria ON AIR

Гръцките туристи у нас – почти толкова, колкото и българските в Гърция

Министърът на туризма Николина Ангелекова беше гост в предаването „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR на 19 юли 2017 г.

На въпрос по-евтини ли са чадърите на гръцките плажове, министър Ангелкова каза, че „няма място за сравнение, защото плажната ивица в Гърция е в пъти по-голяма, а оттам и регламентът за плажните цени е различен“.

„В Гърция крайбрежието е 15 хиляди километра. Там може да има безплатна сянка навсякъде, защото има за всички хотели. Нашето крайбрежие е 400 км., от което плажовете са не повече от 200 км., така че е изключително трудно да се организира и да се даде, образно казано, плаж на всеки един хотел, като материалната база в пъти надвишава плажовете“, съобщи министър Ангелкова.

На въпрос по-евтини ли са чадърите на гръцките плажове, тя отговори – няма място за сравнение, защото плажната ивица в Гърция е в пъти по-голяма, а оттам и регламентът за плажните цени е различен.

„За миналата година само за периода юни-септември около 500 000 гърци са посетили България и 570 000 българи са посетили Гърция. Виждате, че разликата е изключително малка“, добави тя.

А за първите пет месеца на 2017 г. – от януари до май – гърците, посетили България, са 370 хиляди, а българите, посетили Гърция – 490 хил.