GoogleMaps навигация с метро от Летище София до НДК
Снимка: GoogleMapsИзточник: КРОСС

Google Maps пуска навигация с градски транспорт в София

Картовата услуга на Google – Google Maps пусна актуализация за потребителите си на територията на Република България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София.

Засега столицата е единственият град в страната ни, за който е добавена опцията. Потребителите могат да избират допълнителната опция за напътствия из града. Тази услуга ще улесни както столичани, така и гостите на града.

Навигацията с градския транспорт в Google Maps работи по същия начин, по който и другите видове – с автомобил, велосипед или пеш. При търсене на цел в основното меню потребителят трябва да посочи, че иска да му се покаже маршрут с градския транспорт, както и вида транспорт – метро, автобус и т.н.

Ако например искате да стигнете от Летище София до НДК, приложението ще посочи няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине.

Актуализацията включва и подобрено меню „За вас“, което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител.