лифт на Пампорово лифт на Пампорово
Снимка: Пампорово АДИзточник: в-к Политика

Голям интерес към зимните ни курорти на панаира в Солун

В Солун се провежда традиционният международен туристически панаир, който тази година е със силно българско присъствие, пише в-к Политика на 17 ноември 2017 г.

Гърците проявяват засилен интерес към зимните ни курорти, а агенции от централна Европа се насочват към българското Черноморие.

Голям интерес към туристическите дестинации на Балканите показа още първия ден на 33-тото издание на международната туристическа борса. Изложителите на панаира в Солун са над 600.

Сред българските участници са хотелиери и туристически агенции, които предлагат нови проекти за туризъм.

Очаквано интересът на изложители и посетители е към зимните курорти Банско, Пампорово и Боровец.

Както гърците, така и европейските участници, проявяват силен интерес към спа- дестинациите в България, религиозен туризъм и възможностите за почивка с активно спортуване.

Все повече се търсят и места в България за културно-исторически и конгресен туризъм. Европейските туристически агенции се насочват към българското Черноморие.

От друга страна на изложението има и много българи, които пристигнаха специално за борсата, за да проверят възможностите и цените за следващите сезони предимно по гръцките острови. Гръцките туристически агенции съобщават, че българските туристи проявяват все по-голям интерес към островни дестинации за седмични почивки.