голф в Балчик European Tour Senior Classics 2018
Източники снимка: Министерство на туризма

Голф туризмът утвърждава България като целогодишна дестинация

Развитието на голф туризма допринася за утвърждаване на България като целогодишна дестинация, предлагаща висококачествен продукт. Именно това е един от водещите приоритети в работата на Министерството на туризма, заяви заместник-министърът на туризма Любен Кънчев на церемония в Балчик за награждаване на победителите в голф турнира за сеньори – European Tour Senior Classics, който се проведе в Lighthouse Golf & Spa Resort между 7 и 9 септември 2018 г.

Важен партньор за налагането на страната като място за пътуване в четири сезона е работата на бизнеса и усилията му за надграждане и усъвършенстване на услугите. Считаме, че България има голям потенциал за привличане на голф туристи, достигайки най-добрите примери в тази област, привличайки едни от най-добрите професионалисти с такива турнири, посочи още Любен Кънчев.

Подобни събития допринасят за увеличаване на посещаемостта на природните и културно-историческите обекти в района,а доказателство за успешната работа са данните за област Добрич, коментира зам.-министърът. Те показват, че за първите шест месеца от годината общият брой на отседналите лица в местата за настаняване с 10 и повече легла в област Добрич е близо 144 хил., а ръстът който се отчита е 16,9% в сравнение с месеците януари-юни 2017 г. Приходите от нощувки пък възлизат на 30,601 млн. лв., с ръст от 24 на сто.

Освен това любителите на този вид спорт могат да допълнят пребиваването си с бизнес събития, балнео и спа, което допринася по-доброто преживяване на посетителите, коментира зам.-министър Кънчев. Министерството на туризма Ви поздравява за усилията, които полагате да развивате българския туризъм, реализирайки различни инициативи, които допринасят за надграждането на резултатите в бранша, заяви още той.

Министерството на туризма е официален партньор на събитието голф турнира за сеньори – European Tour Senior Classics, който е единствен по рода си и в него приоритетно се включват професионалисти на възраст над 50 години.