Източник и снимка: Globus Media Group

Глобус Медия Груп с най-големия архив от кадри за България с висока резолюция

Глобус Медия Груп (GMG) е медийна група от частни компании, работещи в сферата на медиите, комуникациите, продуцирането на филми и клипове и провеждане на цялостни рекламни кампании.

Автори са на повече от 2000 рекламни видео продукта за туристическата индустрия и оператор на два туристически ТВ канала.

Водещ бранд на медийната група е Travel TV, която е първата българска тематична телевизия. През 2010 година, част от медийната група става първият български HDTV канал – Travel HD, който по-късно се преименува на This is Bulgaria HD, и се превръща в 24-часов канал за реклама на България, излъчващ 24 часа само импресии от страната.

This is Bulgaria HD е първата българска интерактивна телевизия за наслада и релакс. Програмата се състои от кратки видео форми – импресии, създадени с вкус и финес и посветени на България. Продължителността им е между 1 – 5 минути, с разнообразен музикален фон от подбрани български и чуждестранни творци.

Globus Media Group притежава най-големия архив от кадри за България с висока резолюция.

Създатели са на първия Национален видео каталог ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.

През май 2020 г. Globus Media Group представя на пазара най-голямата видео платформа за безплатни презентационни филми за България, с повече от 1200 филма и импресии.

Globus Media Group вярва, че националният туристически продукт е приоритет за всички нас и че обединените усилия на целия бранш ще подпомогнат благополучното пресътворяване на туризма в България.

Фирмата е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001:2008 за управление на качеството от 14 април 2015 г.

BlackSeaRama е сред партньорите на Globus Media Group.