маска за лице маска за лице
Снимка: byrevИзточник: Detsche Welle

Германският външен министър Хайко Маас: Забравете за лятна почивка. Където и да било по света.

„Тази година няма да има нормална почивка с пълни плажове. Нито в Европа, нито в който и да било регион на света.“ Това заяви германският външен министър Хайко Маас след видеоконференция със свои колеги от ЕС, цитиран от Detsche Welle на 23 април 2020 г.

„Тази година няма да има нормален летен сезон с пълни плажове и пълни хижи в планините. Това би било безотговорно. Още повече, че големите събирания са забранени до края на август“, заяви тази седмица германският външен министър Хайко Маас по време на видеоконференция с колегите си от Австрия, Швейцария, Люксембург и Лихтенщайн, пише германският новинарски сайт rp-online.de.

А след видеоразговори със своите колеги от ЕС, Маас посочи в късните часове на 22 април в интервю за германската обществено-правна телевизия АРД, че „почивката в чужбина временно ще бъде невъзможна“. Няма никакви сигнали за това, че забраните за пътуване ще бъдат отменени, каза министърът. „Няма причина да се разхлабват ограниченията за пътуване и така почивките в чужбина отново да станат възможи.“

„По цял свят има ограничения за пътуване и все някога ще се занимаем и с въпроса кога да ги отменим. Само че в момента нищо не говори за това, че подобно нещо ще се случи скоро“, каза германският министър.

Много полети са преустановени, границите са затворени, наложени са забрани за излизане навън. „Докато това не се промени, няма да се отменят и ограниченията за пътувания в чужбина“, каза Маас.

„Тази година няма да има нормална почивка с пълни плажове. Нито в Европа, нито в който и да било регион на света.“