министерство на туризма
Източник: БТА

ГБИТК с награда от МТ

Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров връчи грамота на Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), за цялостен принос в развитието на двустранните отношения в областта на туризма и съпричастност към инициативата за популяризиране на туристическа дестинация България. Министърът се включи в 21-ия Бал на германската икономика.

На д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, бе връчена почетната статуетка на Министерството на туризма „Златна роза“ – стилизиран образ на символа на българския туризъм, което е най-високото отличие на Министерството на туризма, за важен принос в развитието на двустранния туризъм, съобщиха от Германо-българската индустриално-търговска камара в бюлетина си Bulgarien Aktuell, получен в БТА.

Министър Димитров подчерта ползотворното сътрудничество между Министерството на туризма и ГБИТК през годините и изтъкна историческия успех, свързан с това, че държавната Германска национална асоциация на здравноосигурителните каси (GKV-Spitzenverband) разшири списъка на държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги. На 20 септември 2019 г. към този списък беше добавена и България. През годините Министерството на туризма и ГБИТК осъществиха съвместно редица инициативи и проекти в подкрепа на българския туризъм за дестинация Германия.

На 1-ви октомври 2022 г. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) проведе традиционния Бал на германската икономика за 21-ви път след две години прекъсване поради пандемията от КОВИД-19 в Гранд хотел „Милениум“.

Д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, посочи, че Балът на германската икономика в България води началото си от далечната 2000 година и направи кратък ретроспективен преглед за проведените досега двадесет издания.

Тим Курт, президент на ГБИТК, поздрави всички фирми членове за чудесно свършената работа през последните две години, въпреки последиците от коронакризата и от войната в Украйна и представи данните за развитието на германо-българските икономически и търговски взаимоотношения. Той благодари на всички членове за това, че са останали лоялни към ГБИТК през всичките тези години.