курорта Св. Св. Константин и Елена курортът Св. Св. Константин и Елена през годините
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена Хондинг АД

Фотографска експозиция за курорта Св. Св. Константин и Елена гостува във Виена

Пътуващата фотографска експозиция, представяща курорта Св. Св. Константин и Елена като морска и СПА дестинация, продължава да обикаля Европа.

На 24 септември от 18 часа изложбата ще бъде представена в сградата на Постоянната мисия на България във Виена, със съдействието на Посолството на Република България в Австрия и финансовата подкрепа на Община Варна. За гостите на събитието е подготвен филм, от който ще научат за лечебните свойства на минералната вода в Св. Св. Константин и Елена, за възможностите за СПА, Балнео и Уелнес туризъм, за предлаганите в курорта лечебни и рехабилитационни програми, съчетаващи море, минерална вода, калолечение, климатолечение, спорт, профилактика и цялостно възстановяване.

Експозицията ще предложи на австрийската публика разходка в снимки от миналото и настоящето на курорта. Емоционални моменти край брега на морето преди и сега, първите хотели и почивни станции и съвременния облик на курорта са представени в 25 черно-бели и цветни фотографии от Фондовете на Държавна агенция „Архиви“, Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Регионална библиотека „П. Славейков“ – Варна и курорта Св. Св. Константин и Елена.

На събитието ще бъдат представени и различни вина от винарски изби от Черноморския регион. Следващата спирка от европейската обиколка на пътуващата експозиция ще бъде през ноември в Полша, където ще гостува на Българския културен институт във Варшава.