Бари, Италия Бари, Италия
Снимка: suesun, PixabayИзточник: БТА

Форум за Адриатическо море за круизния туризъм се проведе в Бари

Нарастващият брой на круизните пътувания в Адриатическо море, с които от началото на годината са пътували близо 3,3 млн. души, прогнозите за по-нататъшното развитие на круизния туризъм, проектите, програмите и въпросите за постигане на нови и по-амбициозни резултати бяха във фокуса на петото издание на Форума за Адриатическо море, който се проведе в Бари, Италия, съобщи специално за БТА албанската агенция АТА.

Пристанище Дуръс бе представено от управителя на Албанската агенция за развитие на морските пристанища Ерлис Херени, който представи визията на албанското правителство за структурирано развитие на морския туризъм, посочвайки като най-голяма инвестиция превръщането на пристанище Дуръс в елитно туристическо пристанище.

Поредното издание на Адриатическия морски форум се провежда в критичен момент за круизната индустрия, за която привличането на туристи е основното предизвикателство.

Форумът се провежда от 2013 г. Представители на седем държави участват в проявата – Италия, Хърватия, Босна, Гърция, Албания, Словения и Черна гора.

Двудневната среща е посветена главно на развитието морския туризъм в Адриатическо море.