форум зам.-министърът на туризма Любен Кънчев
Източник и снимка: Министерство на туризма

Форум на тема „Растящ пазар България – новини в здравния туризъм“ в Берлин

С огромните си природни ресурси България има потенциал да се превърне в един от най-качествените здравни центрове в Европа. Това заяви зам.-министърът на туризма Любен Кънчев при откриването на форум на тема „Растящ пазар България – новини в здравния туризъм“ в Берлин. Той поздрави участниците от името на министъра на туризма Николина Ангелкова. Организатор на събитието е Български съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА).

Зам.-министър Кънчев заяви, че СПА, уелнес и балнеотуризмът играят все по-важна роля при пътуванията и са водещи за развитието на българския здравен и медицински туризъм. СПА туризмът е позициониран на второ място у нас след културния сред специализираните видове. България предлага висококачествено обслужване от много добри професионалисти на конкурентни цени. Нареждаме се втори след Исландия за доставки на минерална вода, които помагат за лечение на над 90% от най-често срещаните заболявания, допълни зам.-министърът.

С огромния си природен ресурс България дава сериозна заявка да се превърне в един от центровете на здравето в Европа по най-високите стандарти, подчерта зам.-министър Кънчев. През миналата година общият брой чуждестранни посетители са близо 8,9 млн., като Германия се нарежда на 3-о място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, каза още зам.-министър Кънчев.