курортът Св. Св. Константин и Елена курортът Св. Св. Константин и Елена
Източник и снимка: курортът Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ отбеляза 22 април – Международен ден на земята с няколко инициативи по озеленяване

На 22 април над половин милиард души от цял свят отбелязват Международния ден на Земята. Целта на инициативата е човечеството да е по-внимателно към околна среда на планетата. За поредна година Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ се присъедини към зелените инициативи чрез кампании по озеленяване и облагородяване на зелените площи с цветя и дръвчета – в центровете за настаняване от семеен тип „Другарче“ и „Изгрев“, в центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня и в курорта Св. Св. Константин и Елена.

Зелената вълна започна от с. Кривня. Възпитаниците на училището и техните преподаватели облагородиха парка на училището с нови дръвчета и храсти – два вида Магнолия, Туя и Индийски люляк. Децата помогнаха и при засаждането на много непознати за тях цветя – Хортензии, Плачещи рози, Олеандър, Хоста и Лилиум.
В зелените пространства на ЦНСТ „Изгрев“ вече има няколко нови иглолистни растения от вида Сибирски смърч, които допълниха вече съществуващата композицията от Борчета, Ели и градински цветя.

Под пролетното слънце в двора на ЦНСТ „Другарче“ ще растат теменужки, тагетес, дребни карамфилчета и люляков храст. Грижите за тях ще поемат децата от дома, които знаят, че растенията трябва да се отглеждат с много любов и търпение. Възпитаниците на центъра от семеен тип участваха и в залесяването с нови дървета на курорта Св. Св. Константин и Елена – най-старият и най-зеленият морски курорт в България. По инициативата „Зелен фонд“ за облагородяването на курорта с нова растителност, зелените пространства бяха залесени със Сибирски смърч и Брези.

Целта на кампаниите за 22 април е да се създаде трайно отношение у децата към опазване на околната среда, любов и уважение към природата и зелените богатства на планетата.