Кънев НБТ Кънев (втори от ляво надясно) на седмата годишна среща на НБТ
Източник и снимка: Флагман

Флагман: Бургаският депутат Петър Кънев откри туристически форум с Ангелкова и Фандъкова – отчете положителни резултати

Бургаският народен представител от „БСП за България“ Петър Кънев поздрави участниците в Седмата годишна среща на Националния борд по туризъм (НБТ). Събитието се състоя на 14 февруари 2020 г. в „Интер Експо Център“ в София.

По вече заформяща се традиция мероприятието бе открито с приветствени слова на г-н Кънев, който е председател на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, на министъра на туризма Николина Ангелкова и на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Бургаският депутат подчерта, че пакетът промени в Закона за туризма, които бяха гласувани тази седмица окончателно в парламента, са били подложени на необичайно дълго обществено обсъждане – още от юни 2019 г.

Преди пет години се взе едно мъдро решение на Министерски съвет за създаването на Министерството на туризма. Поздравявам екипа на министерството за създаването на Единната система за туристическа информация, която е важна не само за бизнеса, но и за националната сигурност, каза Петър Кънев. Той подчерта и важността на положителните резултати, с които завършва 2019 г. в туризма, информират от ведомството на Николина Ангелкова.

Тази година основни дискутирани теми на форума на НБТ бяха „България – инвестиционна дестинация“, „България – дигитална и споделена икономика“ и „България – национален туристически бранд“.