София диша 2017 Фестивал за градска култура София диша 2017
Източник и снимка: Министерство на туризма

Фестивал за градска култура София диша 2017

За втора поредна година Министерството на туризма участва в осмото издание на „София диша 2017“ – фестивалът за градска култура. Възможностите за туризъм у нас бяха представени на информационен щанд от 16 кв. м. и през двата дни на събитието – 24 и 25 юни.

На площада пред храм-паметника „Александър Невски“, французи, германци, испанци, англичани и др. показаха изключително голям интерес към българската култура, дестинации за балнео и СПА туризъм и възможностите за практикуване на ски туризъм в България.

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата.

За първа година фестивалът за градска култура, който ежегодно затваря знакови софийски улици за движението на автомобилите и ги отваря за изкуството на младите артисти, ще се проведе на една локация – площад „Св. Александър Невски“ и в съботи и недели от месеците юни и август: 24, 25 юни и 26, 27 август 2017 г.