рибена чорба на Бургас Фестивал на рибата и виното 2019 в Бургас
Източник и снимка: Община Бургас

Фестивал на рибата и виното 2019 в Бургас

На 13, 14 и 15 септември в Бургас се провежда Фестивалът на рибата и виното, а в последния ден публиката от жителите и гостите на града и специално жури на фестивала ще изберат „Най-добрата рибена чорба на Бургас“.

В конкурса могат да се включат заведения от града, амбицирани да покажат най-доброто от менюто си и да се впуснат в оспорваната надпревара. Победителят ще получи специален приз, който да окачи в заведението си като удостоверение, че именно това място предлага най-добрата рибена чорба в Бургас.

За целта всички желаещи трябва да сготвят и донесат специалитета на 15 септември 2019 (неделя), в 13 часа на Фестивала на рибата и виното. Предварително потвърждение за участие се изисква на info@streetfoodfest.bg.

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.

И през трите дни Детска зона ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти. Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професионални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще ни покажат кулинарните си умения, приготвяйки рибни специалитети.

Всеки фестивален ден ще приключва с атрактивни концерти и прожекции на филми, свързани с морето. Ще гледаме „Корави старчета“ на 13.09, петък, и „Летовници“ на 14.09, събота. В музикалната програма ще се включат „Обратен ефект“ и бургаската група „Силует“, група „P.I.F.“ и Miry (Мирян Костадинов), „Тоника СВ“ и Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена до експоцентър „Флора“ в Морската градина и ще работи от 11 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен!