Евтим Милошев
Снимка: личен архивИзточник: Wikipedia

Евтим Милошев е номиниран за служебен министър на туризма

Евтим Милошев е номиниран за служебен министър на туризма от кандидата за министър-председател Димитър Главчев на 5 април 2024 г.

„Евтим Милошев е доказан експерт и мениджър“, каза Димитър Главчев в президентството при представянето на структурата и състава на проекта на кабинет.

Лично го познавам от много години и навсякъде, където е работил, се е справил добре. Мисля, че всички сте свидетели, има и други хора, които го познават добре“, допълни Главчев.

Милошев е роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университет по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия.

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку“, която се излъчва в ефира на Националната телевизия.

Работил е като продуцент на предавания в bTV и БНТ И NOVA.

През 2006 г. Евтим Милошев участва в създаването на продуцентска къща.

През 2009 г. Евтим Милошев е сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на Управителния й съвет до 2012 г., когато е избран за неин председател.

През 2012 г., Милошев създава продуцентска компания заедно с други продуценти, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството.

Евтим Милошев е продуцент на сериали, шоу-програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли, сред които „Комиците“, „Дървото на живота“, „Сървайвър“, „Столичани в повече“, „Дяволското гърло” и още.

Милошев изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси“, във Висшето училище по застраховане и финанси.

В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век“.