г-жа Косева подарява икона на министър Димитров
Снимка: МТИзточник: БТА

Елена Косева: Нараства интересът към спа и медикъл туризма

След пандемията се увеличава интересът към медикъл- и спа туризма, каза днес пред журналисти изпълнителният директор на комплекс „Св. св. Константин и Елена“ Елена Косева. Тя уточни, че поради тази причина през тази година най-старият български курорт разширява рехабилитационните услуги, които предлага.

В „Св. св. Константин и Елена“ бе официално открит летния сезон 2023 на 21 май. На тържеството присъстваха министърът на туризма Илин Димитров, негови колеги от служебния кабинет, представители на 23 дипломатически мисии у нас, на местната и държавната власт, на бизнеса, неправителствения сектор и академичната общност.

Косева каза още, че прогнозите за този сезон са, че резултатите ще бъдат по-добри от рекордната за сектора 2019 г. В курорта очакват традиционно гости от Румъния, Германия, страни от Централна и Източна Европа. Косева допълни, че комплексът, който се позиционира във висококатегорийния сегмент на почивните бази, се радва и на много голям интерес сред българските летовници. По думите ѝ тази година има увеличение и на записванията от Израел.

Освен рехабилитационни процедури, гостите търсят и такива, които действат като превенция и увеличаване на имунитета, каза Косева. Тя уточни, че по тази линия курортът разчита много на специалистите от Медицинския университет във Варна. Косева припомни, че през тази година „Св.св. Константин и Елена“ навършва 115 години и годишнината ще бъде отбелязана с богат културен събитиен календар, като инициативите ще продължат и след летния сезон. В него фигурират и Дни на гроздолечението, виното и спа терапиите, които ще се проведат за шести път.