Двореца в Балчик Двореца в Балчик
Снимка: ДКИ КЦ “Двореца" - БалчикИзточник: 24 часа

Двореца в Балчик очаква над 200 000 туристи

И през предстоящия туристически сезон ще се опитаме отново да обхванем всички видове туристи с техните различни желания и предпочитания, както и да предложим събития за специализирана публика, каза директорът на културния институт „Двореца“ в Балчик Жени Михайлова.

В „Двореца“ вече има и японски туристи, чийто брой се увеличава. В културния институт могат да се видят артефакти, единични паметници на културата, движими културни ценности и др. За хората със специфични потребности ги посрещат роботи За беседите за Двореца, освен електронните гидове, които са на пет езика, има и екскурзоводи, които предлагат представяне на български, руски, английски, чешки и румънски. За празниците бяха дошли верните гости от Румъния.

Очакват се и първите туристи от Германия, както и много българи, добави Михайлова.

На откритата сцена Плажа-Двореца ще има опери, мюзикъл, балет, както и джаз- и фолклорни концерти. Наред с Теодоси Спасов, се очакват и френски джаз певци, обяви още Михайлова. През м.г. „Двореца“ са посетили над 250 хиляди туристи. Най-много от няколко години са румънските туристи, следвани от българските, руските, френските , немските, както и от много поляци.