курорта Св. Св. Константин и Елена Св. Св. Константин и Елена в снимки
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена холдинг АД

Две международни фотографски екзпозиции и мултимедийна презентация популяризират курорта Св. Св. Константин и Елена като Морска, СПА и кулинарна дестинация

Пътуване в снимки, видео разходка сред приодните забележителности и историята на курорта Св. Св. Константин и Елена – това ще предложи на международната публика през ноември пътуващата мултимедийна експозиция, посветена на първия български морски курорт.

Букурещ и Варшава са европейските столици, където изложбата ще гостува тази седмица. На 12 и 13 ноември повече от 40 черно-бели, цветни фотогафии и рисунки, обединени под заглавието „Първи стъпки в пясъка”, както и книгата „Св. Св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация” ще бъдат представени в Българския културен институт във Варшава и в букурещкия клуб са събития „Coroana Cismgiu”, със съдействието на посолствата на република България в двете страни и с финансовата подкрепа на Община Варна.

На 21 ноември в Мюнхен природните богатства на курорта и възможностите му като място за балнео, уелнес и кулинарен туризъм ще бъдат презентирани на среща, посветена на България като СПА дестинация.

За посетителите е подготвена и видео разходка в съвременния курорт, от която ще научат за лековитата минерална вода, за използването й като източник на здраве и енергия, за съвременните балнео, СПА и уелнес центрове в курорта и предлаганите лечебни програми и терапии за рехабилитация.

Фотографската част от изложбата е с кадри от периода 1910-2018 година от архива на Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, Държавна агенция „Архиви”, Регионална библиотека „П. Славейков” – Варна и дигиталния фонд на курорта Св. Св. Константин и Елена. Проектът „Международна пътуваща фотографска експозиция” се реализира за втора поредна година. Досега изложбата е гостувала в Берлин, Прага, Москва и Виена. Догодина представянето й ще бъде в страни от Близкия изток.