Румен Драганов доц. Драганов в студиото на Bulgaria ON AIR
Източник и кадър: Bulgaria ON AIR

Доц. Румен Драганов: В туризма имаше страх от Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова напуска поста си, а нейното министерство ще поеме вицепремиерът по демографията Марияна Николова.

„Ангелкова беше изместена от премиера в преговорите с различни организации. Нищо не е било така, че да минава без съгласието на министър-председателя. Туризмът е изцяло отговорност на премиера. Ангелкова беше министър на туризма толкова дълго – без никакъв ефект. В бранша имаше страх от нея през цялото време. Гигантската битка беше да се вземат концесиите“, заяви членът на Националния борд по туризъм доц. Румен Драганов.

По думите му Ангелкова е артикулирала много добре, стояла е добре на екран, говорила е за единство в туризма, но продължаваме да имаме 208 туристически организации.

„Хората в туризма са задушени от липса на ред и указания“, подчерта доц. Драганов и постави много слаба оценка на Ангелкова относно рекламата на българския туризъм в чужбина.

„Нямаме интернет сайт. Порталът, за който бяха похаречени стотици хиляди – 0. Логото, за което бяха похарчени милиони – 0 като ефект. Стратегията до 2030 г. – планът за действие изтича 2020 г., а не сме започнали да работим по следващия период. Абсолютно аут от модерния туризъм. Ангелкова нищо не разбира от туризъм“, категоричен бе доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR на 24 юли 2020 г.

А ето какво мисли той за наследничката на Николина Ангелкова на поста – Марияна Николова: Беше опонент на Ангелкова във времето, в което Валери Симеонов беше вицепремиер. Марияна Николова няма ресурс от време, за да направи промените, които са необходими. Тя е компетентен човек, който е навътре в проблематиката на туризма. Браншът иска да види по какъв начин ще се осъществи единството и ще станат реформите.

Следващата седмица предстои среща на Националния борд по туризъм, на която ще се обсъжда създаването на карантинни хотели. Според доц. Драганов имаме държавна база, която трябва да се използва, докато Гърция няма такава и е наела хотели за целта.

Той обяви още, че имаме ръст от 500 хил. души, които ще пътуват това лято към Черноморието ни. Плажовете са пълни, подчерта доц. Румен Драганов.