Източник и кадър: България 24

Доц. Румен Драганов: Предложихме на президента наш министър на туризма

Доц. Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, гостува в предаването на Светослава Рудолф по канала България 24 на 10 септември 2021 г. Той отговаря на въпросите: защо протестира туристическият бранш срещу Ковид мерките, когато в страната има 9,5 ръст на БВП, туристическият сезон бе много добър, хотелите бяха пълни и нямаше фалити? Ще спазват ли от протестиращия бранш законите на страната, искат ли оставки? Как тези протести ще повлияят на изборите?

По думите на дългогодишният специалист в туризма фирмите в бранша не са получили финансова подкрепа от държавата досега, въпреки обявените от Бойко Борисов милиарди за помощи. Всички министри на туризма досега са се провалили, защото не са познавали занаята отвътре. Николина Ангелкова е била назначение на Валери Симеонов от НФСБ, а не на Борисов.

Румен Драганов отговаря и защо протестиращите са изгонили Мая Манолова, Николина Ангелкова, Тошко Йорданов и други депутати.
Новото обединение е излъчило две свои предложения за нов министър на туризма, който е от бранша и са го депозирали при президента за следващото служебно правителство.

На 28 септември ще бъде организирана нова стачка и ако исканията на бранша не се вземат предвид, ще направят тотален лок даун – ще затворят всички свои бизнеси.