Източник и кадър: Телевизия Европа

Доц. Румен Драганов: Липсват ни икономическите решения, съчетани с мерките за подкрепа в туризма

Зимният туризъм в България успява да функционира въпреки действащите в страната ограничения, той показва виталност. И сега през уикендите в зимните ни курорти е пълно с хора, хотелите работят, както и тези, които предлагат балнео, спа и уелнес услуги коментира в „Темите“ на Телевизия Европа на 10 февруари 2021 г. председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Румен Драганов. Според него се наблюдава увеличение на крайноседмичните пътувания от 90 на 120 хиляди.

Дори правителството да беше взело решение да се отворят всички ресторанти тези в Албена, Златни пясъци, Св. Константин и Елена, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол и всички други летни курорти ще останат затворени. Цялата армия на НАТО да дойде, пак няма да отворят, защото туристическият бизнес у нас е сезонен, смята Румен Драганов. Според него залепването какво се прави в САЩ, Франция и Германия е погрешна стъпка, защото на нас ни липсват икономическите решения, съчетани с мерките за подкрепа.

На този фон браншът у нас очаква с известен оптимизъм предстоящия летен сезон. Вече сме подготвили изцяло лятната програма и във втората половина на март смятаме да стартираме по-масивните предварителни заявки, обяви Драганов. Той подчерта, че всяка една резервация за летните месеци ще върви с пълна гаранция за връщане на парите, при положение че пътуването не се реализира.

Вижте целия разговор във видеото: