Източник и кадър: НБТ

Доц. Румен Драганов: Ключово за туризма ще бъде ваксинирането

Има 300 000 българи, които не са реализирали свои пътувания в чужбина и на които се дължат пари за тези пътувания. Необходимо е да бъде създаден гаранционен фонд в туризма, за да се защитят икономическите интереси на български и чужди туристи, в случай на фалит на туроператор. Това каза доц. Румен Драганов от Българския туристически съюз в сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ на 26 февруари 2021 г.

За целта трябва да се промени Законът за туризма, в който да се създаде този гаранционен фонд. Създава го правителството и се приема в Народното събрание, посочи Драганов.

Според него ключово за туризма ще бъде ваксинирането. Не отменяме правото на личен избор, но казваме какво се случва в реалния свят. Ако пред вас има два автобуса – единият с ваксинирани, другият без ваксинирани, в кой автобус ще се качите, попита той

Ваксинацията в момента се превръща в маркетингово предимство. Ваксинацията се превръща в инструмент и за приемане на работа, изтъкна Драганов, председател на Кондедерацията на българския туристически бизнес.

Вижте целия разговор: