Румен Драганов доц. Румен Драганов
Снимка: НБТИзточник: БНР

Доц. Румен Драганов: Българите ще пътуват за Великден до вече посещавани места

По Великден българите, които ще пътуват в страната с цел туризъм, ще избират добре познати, вече изучени места. Очаква се голямо натоварване по пътищата, това прогнозира за Радио Варна Румен Драганов, председател на Института по анализи и оценки в туризма, на 29 април 2021 г.

Само за първите дни на май се очаква да бъдат реализирани около 200 хиляди пътувания с цел туризъм в рамките на страната, до 10-и май ще са около 500 хиляди, а в края на май ще надхвърлят милион, каза още Драганов. В чужбина пътуванията на българи по Великден ще са около 30 хиляди.

На въпрос как гледа на стратегията на Черна гора за спасяване на местния туризъм като отвори границите си още за католическия Великден за туристи от съседните държави и вече се радва на много добри записвания, Драганов каза, че това е прекрасно и ако ние направим това, браншът ще се радва. Това е един добър пример, подчерта специалистът. Той отбеляза, че това е политически въпрос, който трябва да се уреди от политиците в тези страни. Драганов изрази надежда, че се надява вчерашните разговори на министъра на туризма в оставка Марияна Николова с румънския посланик да доведат до подобни стъпки.

Чуйте целия разговор: