работна среща
Източник и снимка: Министерство на туризма

Дигитализацията на туристическите услуги ще допринесе за популяризирането на по-малко известни дестинации

Дигитализацията на туристическите услуги може да позволи по-добро разпределение на потоците от туристи и да популяризира дестинации, които все още не са толкова известни. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си със Съюза на хотелиерите на „Златни пясъци“.

„Трябва заедно да покажем, че българският туризъм е на много високо ниво. Вие сте тези, които давате първата реклама на държавата“, каза министър Николова. И добави, че предвид малкия бюджет, с който разполага Министерството на туризма, трябва да се положат много усилия да се направи добра реклама. Пред събеседниците си тя представи идея за рекламиране на малко познати места в България чрез социалните мрежи.

Николова каза още, че може да се очаква промяна в поведението на туристите и при избор на морска почивка, тъй като ще се търси съчетание на различни форми на активна почивка със здравословни СПА процедури. Както и по-динамичен вариант на лятна ваканция: море и опознаване на местните традиции или културно-историческото богатство на страната ни.

По време на разговора министърът изложи и идеята си за възстановяване на туристическите аташета на пряко подчинение на Министерството на туризма, които директно да прокламират политиката на министъра и да съдействат на туристическия бранш за привличането на туристи от съответната държава. Вицепремиерът съобщи още, че международното сътрудничество е много важно за сектора, и ще положи изключителни усилия да покаже на обществото, че туризмът е един от най-важните сегментирани сектори за БВП.

Министърът благодари на хотелиерите и ресторантьорите от Златни пясъци, които въпреки изключително тежките времена отвориха своите обекти, задържаха служителите си на работа и оказват туристическата услуга на желаещите. Николова ги запозна със свършеното до момента и с бъдещите си проекти. От своя страна представителите на Съюза на хотелиерите информираха министъра на туризма за проблемите си и изразиха надежди за съвместно партньорство и добър диалог.