Теодор Александров и Елица Замфирова Теодор Александров и Елица Замфирова
Източник и снимка: Албена АД

Държавните първенци по тенис на маса започват в Албена

Теодор Александров и Елица Замфирова участват във Фестивала по тенис на маса.

Държавните първенци по тенис на маса Теодор Александров и Елица Замфирова започваха вчера участието си в XIX издание на Международния фестивал в кк Албена.

Това е единственият форум в Европа на най – масовия спорт в света, който събира състезатели от 4 поколения. Тази година има над 600 участници при юношите и девойките, ветераните и професионалистите от 16 държави.

Александров е готов да повтори успеха си от 2015 година, когато спечели титлата в Оупън турнира, който тази година е с награден фонд 10 000 лева. „Амбициран съм отново да стигна до финала в Албена! Турнирът е и последна проверка за мен преди турнира в Панагюрище през август. Смятам, че съм добре подготвен, тази година конкуренцията е много силна“, заяви Теодор.

Замфирова има огромно желание да донесе титла на България след дълго прекъсване. „Турнирът е чудесен, искам да го спечеля, макар че ще бъде много трудно. Готова съм обаче за това предизвикателство“, каза Елица.

Фестивалът беше открит официално от Руслан Йорданов, Мениджър спортни събития „Албена“ АД, и председателя на Организационния комитет Стефан Георгиев.

Във ветеранския турнир, в категория 50-59 години, победи многократният шампион на България Марияно Луков, който е участник и в Олимпийските игри в Сеул през 1988 години.