Полина Карастоянова д-р Полина Карастоянова в ефира на Bulgaria ON AIR
Източник и кадър: Bulgaria ON AIR

Д-р Полина Карастоянова: Всяко решение, което прави България по-привлекателна, е ценно и трябва да бъде предприето

Летният туристически сезон започна. Заради мерките около епидемията от Ковид-19 лятото по морето е под въпрос. Българските курорти обещават евтини чадъри, за да ни накарат да изберем тях пред Гърция. Колко успешен ще е предстоящият сезон?

„България излиза от активната фаза на Ковид-19, виждаме една оптимистична тенденция всеки ден. От наша страна са направени необходимите стъпки, за да сме подготвени във висока степен“, каза за „България сутрин“ на 2 юни 2020 г. изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова.

Тя добави, че е факт решението на НС за подкрепа на чартърните полети, което е от голяма полза за родния туризъм.

„От Националния борд по туризъм имаме специално отношение към руските и украинските туристи, към тази група от страни с приоритет прибавяме гостите от Турция и Великобритания. Това не означава да се затворим за тези страни, а да изработим механизъм, за да влизат те в България при определени условия“, коментира Карастоянова.

По думите ѝ по-реалистично е, ако властите предприемат проактивна политика, за да се изработи специален механизъм.

„Истинската статистика ще бъде факт в рамките на този месец. Съществени сектори от икономиката бяха практически затворени, щетите могат да са с драматични размери. Всяко решение, което прави България по-привлекателна, е ценно и трябва да бъде предприето“, отбеляза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм.

Според нея постигнатото за безплатните чадъри и шезлонги по Българското Черноморие е атрактивно.

„Курортните комплекси направиха невъзможното да реинвестират. Финансово-икономическият аспект за предложението за издаване на ваучери все още предстои. Готови сме да влезем в този разговор“, oтбеляза Полина Карастоянова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте цялото интервю: