Полина Карастоянова
Източник: Economic.bg

Д-р Полина Карастоянова: Растящият брой български плажове, които получават международно признание за качество, е поредната добра възможност за страната ни за подобряване на имиджа на туристическия сектор

Най-утвърденият екоетикет в туристическия сектор – „Син флаг“ – ще носят 21 български плажа и едно пристанище през това лято. Което е своеобразен рекорд за България, след като през 2022 г. по българското Черноморие се вееха 19 сини знамена.

Растящият брой български плажове, които получават международно признание за качество, е поредната добра възможност за страната ни за подобряване на имиджа на туристическия сектор, както и реализирането на по-добра рекламна кампания. На това мнение е председателят на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

„От една страна, признанието „Син флаг“ е елемент от цялостната концепция за реклама на страната. От друга, обаче всеки отделен бранд по Черноморието има своя корпоративна реклама и влагат огромни средства в различни канали“, казва Карастоянова пред Economic.bg.

Тя отново повдига темата за средствата за национална реклама и колко „скромни“ са те. Карастоянова направи сравнение с парите, които частния бизнес отделя за реклама и привличане на туристи – „два до три пъти повече средства“.

„Редно е да се каже, че потока туристи и интереса към България, всъщност се базира на съвкупността от националната реклама с този на частния бизнес“, уточнява Карастоянова.