Източник и снимка: bTV

Д-р Полина Карастоянова: От НБТ предлагаме да се дават ваучери на всеки ваксиниран срещу COVID-19

„От Националния борд по туризъм предлагаме кампания за стимул за ваксинация – през следващите три месеца да бъдат ваксинирани 1 млн. души чрез позитивна и симпатична кампания“, обяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV изпълнителният директор на борда д-р Полина Карастоянова на 23 юни 2021 г. Тя обясни, че идеята е всеки ваксиниран да получи ваучер на стойност 50 лева.

„Предложили сме много справедлив и равнопоставен за всички граждани механизъм. Един ваучер от 50 лева, индивидуален за всеки човек, който може да се ползва в ресторантите или за хотелски услуги – всичко, което хотелите предлагат, може да бъде покрито“, посочи Карастоянова.

По думите й това не е цел туризмът да получи някакви ваучери, а механизъм за постигането на голямата цел – да се изгради здравен щит като превенция за зимата.

За програмата „Отново заедно““, по която ученици ще летуват на държавна издръжка, тя отбеляза, че инициативата е добра, но е далече от антикризисните мерки, които са необходими в подкрепа на туризма.

„Обемът на тази инициатива е скромен – около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също са доста ограничени. Правилно е те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инициатива, която предполага огромно внимание и много отговорност“, каза Поли Карастоянова.

Вижте целия разговор: