Източник и кадър: Bulgaria ON AIR

Д-р Полина Карастоянова: От Националния борд по туризъм настояваме служителите в туризма да бъдат включени в националния ваксинационен план

Националният борд по туризъм изпрати писмо до министрите на туризма и здравеопазването и председателя на Националния ваксинационен щаб с искане служителите в бранша да бъдат включени във ваксинационния план за коронавируса.

Посочените длъжности включват рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.

„Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с Ковид-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комуникация като безопасна и сигурна дестинация“, гласи текстът на писмото.

Темата бе коментирана от изпълнителния директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR: