д-р Полина Карастоянова д-р Полина Карастоянова в студиото на bTV
Източник и снимка: bTV

Д-р Полина Карастоянова: Неоснователни са страховете, че няма да може да пътуваме през лятото

Неоснователни са страховете на българските граждани, че няма да могат да пътуват през лятото. Това условие в момента е валидно, но е вероятно в кратки срокове да бъде променено в посока удобството на всички.

Това заяви д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

В интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV на 14 май 2020 г. тя обясни, че е напълно разбираемо 14-дневната карантина да създава дискомфорт. По думите ѝ обаче в момента текат разговори с всички съседни на България страни и се очаква скоро да са ясни правилата, по които ще продължи летния сезон.

„Гърция предложи впечатляващ план към Еврокомисията за европейска пътна карта и как да се осъществяват пътуваният. Не е въпросът в това да се осъществи пътуването, а всяко място да създаде добра система на контрол и управление на даден престой&amp“, подчерта експертът.

Тя беше категорична, че най-силната маркетингова стратегия през лятото ще е предлагането на хигиенни условия, естетика на социална дистанция, както и физически и психологически комфорт.

„Безопасност и сигурност ще бъдат двата фактора, по който ще избираме своето пътуване. Трябва да се създаде чувство за спокойствие и гаранция“, коментира Карастоянова.

Тя обясни, че позицията на Националния борд по туризъм е за преразглеждане на модела за издаване на визи. Според нея е необходимо въвеждането на електронни визи и намаляване на цената им.

„Факт е, че Русия и Турция са засегнати по-значително от коронавируса, но това не променя тяхното значение като пазар“, продължи специалистът.Все пак тя призова, ако тази година трябва да правим избор за пътуване, то първият вариант да бъде България. По думите ѝ българският гражданин ще получи повече, по-добро качество, по-добро обслужване и по-специално отношение.

Вижте цялото интервю: