Полина Карастоянова
Снимка: НБТИзточник: БНР

Д-р Полина Карастоянова: Имаме чудесно начало на летния сезон

„Имаме едно чудесно начало на летния туристически сезон. След две дълги години, в които по съвсем необичаен начин вървеше животът ни и които много тежко се отразиха на плановете ни за пътуване и на туристическия бизнес“.

Това каза пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

По думите ѝ сезонът много ще зависи от войната в Украйна:

„Твърде близко сме до най-тежката криза, на която сме били свидетели. Това променя геополитическия баланс в района, в който сме. Погледнато отстрани – България е съседна държава на военен конфликт, тъй като само Черно море ни дели от Украйна и Русия. Това създава определени притеснения в различни туристи. Ние можем да съдим с най-точните критерии, защото знаем, че България е спокойна и сигурна страна и всички условия, които можем да предложим са пакет от най-доброто“..

Тя съобщи предварителни данни, обобщени от Националния борд по туризъм, че във вътрешността на страната, ще пътуват над 300 хил. български граждани за Великденските празници.

„Над 60-70 хиляди българи решиха за празниците да пътуват в Турция, Гърция и Египет, които са абсолютен фаворит сред дестинациите. Интерес представляват също Тунис и Мароко. Традиционно и Дубай“, обясни Карастоянова.

Според нея тази тенденция на туристически пътувания ще се запази и през майските празници.

Интервюто на Даниела Големинова с Полина Карастоянова в предаването „12+4“ на 25 април 2022 г. можете да чуете от звуковия файл: