Полина Карастоянова UNWTO
Снимка: НБТИзточник: Economic.bg

Д-р Полина Карастоянова: Домакинството на 68-та работна сесия на Регионална комисия „Европа“ към СОТ носи на страната ни без никакво съмнение репутация

България е домакин на 68-ата сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм (СОТ / UNWTO). Това е едно от най-големите събития в туризма, което събира министри, журналисти и участници в сектора на едно място. В рамките на два дни страната ни трябва да се докаже пред СТО и да изложи всички свои планове и амбиции.

Официалният старт на форума беше даден от служебния министър д-р Илин Димитров и генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили.

Предстои ни една интензивна програма, в която ще обсъждаме политиките, мерките и решенията за развитието на туризма, който е един от най-важните отрасли на нашия континент. Безспорно това е сферата, в която Европа има водеща роля“, отбеляза министър Димитров при откриването. Зураб Пололикашвили поздрави министерството за отличната работа по организацията на форума.

Но какво всъщност ще ни донесе домакинството?
Отговори на този въпрос Economic.bg потърси от Полина Карастоянова, председател на Националния борд по туризъм – единственият български асоцииран член на Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO).

„Домакинството е от най-значимите събития, които България приема през годината. То носи на страната ни без никакво съмнение репутация, каза пред Economic.bg Карастоянова.

Тя уточни, че това е перфектната трибуна, на която страната ни трябва ясно да заяви своите цели, амбиции и всичко, за което се бори.

„Всички международни медии, които отразяват сектор „Туризъм“, следят този форум. Има важни решения, които предстои да бъдат взети“, уточни тя.