Полина Карастоянова д-р Полина Карастоянова
Снимка: БТАИзточник: радио „Фокус“

Д-р Полина Карастоянова: Българският туризъм има нужда от качествена трансформация в модела на управление

Българският туризъм има нужда от качествена трансформация в модела на управление. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на радио „Фокус“ на 10 юни 2020 г. изпълнителният директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“ д-р Полина Карастоянова.

С подписване на хартата на българския туризъм Националния борд по туризъм е излъчил това послание към колегите си, каза още тя. В следващото десетилетие трябва да се влезе със сериозна и интелигентна платформа за развитие на туризма.

„Бизнес модел, който да гарантира нарастване на делът, който туризмът формира в БВП на страната. Бизнес модел, който да гарантира сериозен потенциал, който бихме определили и като възможност за двойно нарастване на броят на туристите, които посещават България. За нас е безкрайно важно да влезем в различни категории потенциални туристи на България, където са платежоспособните туристи, който ценят природата, културата и възможностите за конферентни конгресни събития като трансфер на знания и като продукт, който формира висока добавена стойност“

В модела за качествена трансформация на управлението на българския туризъм трябват компетентни и добре подготвени хора, каза още Полина Карастоянова и обясни, че в това отношение трябва да се наваксва.