Източник и кадър: БНТ

Д-р Мартин Захариев: Трябва да се пренапише Националната стратегия за развитието на туризма

За рестарт на летния сезон тази година апелира заместник-председателят на УС на Националния борд по туризъм д-р Мартин Захариев.

В „Още от деня“ по БНТ на 22 април 2021 г. той посочи някои от нещата, които са залегнали в мерките, които според него трябва да бъдат взети за сезон лято 2021. Мерките, които предлагат от борда са изпратени в Парламента, но отговор оттам все още няма.

От Националния борд по туризъм настояват за пълен рестарт на националния брандинг и маркетинг в постковид условия, с изцяло дигитална насоченост.

Захариев заяви, че трябва да се пренапише Националната стратегия за развитието на туризма, която да бъде приета от парламента. Според Захариев, трябва да има ясни послания считано от 1 май за сезон – лято 2021.

„Как влизат туристите, какви са изискванията на българската границата, какви са доказателствата, че ние ги приемаме в здравно обезопасена среда, ваксинирани ли са на първа линия служителите в българския туризъм, има ли достатъчно инструментариум в РЗИ-та, които да поемат тези изследвания, готови ли са хотелите да поемат карантиниране, ако се наложи“, пита Захариев.

Вижте целия разговор във видеото: