National Board of Tourism

Д-р Мартин Захариев: От Националния борд по туризъм имаме много ясна концепция как излезем от будната кома

Мартин Захариев

Ние влязохме този мач с ясното съзнание, че няма да стане веднага. Ние сме в първото полувреме, готвим се за дълъг мач. Това каза в интервю за bTV на 17 декември д-р Мартин Захариев, заместник-председател на УС на НБТ, по повод гласуването на проектокабинета „Габровски“ с мандата на ГЕРБ.

Захариев беше номиниран за министър на туризма в това правителство. Според него кабинетът на проф. Николай Габровски има шанс при следващото Народно събрание. Мисля, че би могъл да бъде не само от името на ГЕРБ, но една по-широко скроена конструкция, която ще излъчи следващият парламент, смята той.

Мартин Захариев е известен като продуцент, издател и депутат от гражданската квота в групата на БСП в 42-ото Народно събрание (от май 2013 г. до август 2014 г.).

„9 години не минавах по ул. „Позитано“. Когато парата от свирката е излязла, човек вече има възможност да прецени събитията малко по-трезво и да си даде сметка в какво се е забъркал.“ Така Мартин Захариев обясни как от депутат на БСП е станал кандидат за министър в кабинет с мандата на ГЕРБ.

Той уточни също, че е участвал в писането на предизборната програма на ГЕРБ в частта за управлението на сектор туризма.

Аз се занимавам с този сектор професионално. И академично, защото имам и докторантура на тази тема Дигитализация на бизнеса в туризма, уточни Захариев.

В проектокабинета го поканил лично проф. Габровски. Не знае дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е участвал в този процес, твърди, че „не му е виждал очите“.

От Националния борд по туризъм имаме много ясна концепция и се включих в подготовката на програмата на ГЕРБ в областта на туризма. Ако тя се реализира, ще излезем от будната кома, след COVID туризмът е в будна кома, обясни Захариев.

Според него останалите страни инвестират в Туризма колосални суми и в един момент България ще се окаже в пълна изолация.

„Гърция е отпуснала 120 млн. евро, Румъния – 400 млн. евро, Словения – 160 млн. евро, ние къде отиваме“, попита Захариев.

Гледайте целия разговор във видеото!

Exit mobile version