Черна гора
Снимка: МИНАИзточник: БТА

Черна гора с безплатен транспорт до ски курортите си

В рамките на проекта „We Have the Power“ (Ние имаме силата) Стопанската камара на Черна гора ще подкрепи безплатна транспортна услуга от Подгорица, Колашин, Жабляк и Никшич до ски курортите през ски сезона, предаде за БТА черногорската агенция МИНА.

Тази дейност се подкрепя и от Националната туристическа организация в Черна гора и местни туристически сдружения.

„Освен това гражданите и туристите от Подгорица ще получат ваучери за 25 процента отстъпка от ски картите за ски пистата Беласица“, съобщиха от Стопанската камара.

Постоянните дейности на Асоциацията за туризъм и хотелиерство към Търговската камара са насочени към подготовката, организацията и наблюдението на туристическия сезон.

Според Камарата Черна гора се ангажира с развитието на туристически продукт от висок клас, което включва интензивно подобряване на качеството на цялостната инфраструктура, а не само на хотелите и други хотелиерски заведения и техните удобства.

„Това изисква големи инвестиции в подобряването на инфраструктурата и свързаност както на правителството, така и на частния сектор“, заявиха от Камарата.

Стопанската камара на Черна гора твърди, че туризмът е много чувствителен сектор, който зависи от редица фактори и добави, че изисква внимателно и дългосрочно планиране от всички заинтересовани страни.