Бургас Конгресен център в Бургас
Източник и снимка: Община Бургас

Бургас e изключително атрактивен за събитиен туризъм

Топ експерти от цял свят, ангажирани в сферата на събитийния туризъм, посетиха Бургас, за да проучат потенциала на града за провеждане на конференции, изложения, конгреси и тематични международни форуми. Те останаха очаровани от новото бижу – Конгресен център Бургас, който е подходящ за провеждането както на големи, така и на по-малък формат събития.

Експертите посетиха Морска гара, „Парк Арена ОЗК“, новостроящия се мултифункционален комплекс „Арена Бургас“, Автогара Юг и някой от най-емблематичните места в морския град. В края на информационния тур те споделиха, че Бургас е изключително атрактивен продукт за конгресен туризъм с огромен потенциал за развитие.

Инфотурът бе част от програмата на Световната среща за конферентен туризъм BSB 2020.

Сред експертите, включени в информационната обиколка, бяха водещи фигури в сферата, като Горазд Чад – главен редактор на списание KONGRES MAGAZINE, Роб Дейвидсън – директор на консултантската компания MICE Knowledge, специализирана в проучвания, обучение и услуги в събитийния туризъм, Саймън Науди – представител на Асоциацията на организаторите на събития във Великобритания, както и UFI по целия свят. Те бяха придружени от Радовеста Стюърт – началник отдел „Туристически политики и дейности“ в Община Бургас.

По време на визитата си чуждестранните гости се срещнаха и с Диана Саватева, зам.-кмет по култура, туризъм и спорт.