Bedroom Beach Bedroom Beach, Слънчев бряг
Снимка: Бедрум ЕООДИзточник: Sun

Британските туристи предпочитат Слънчев бряг пред Дубай

Британците вече започнаха да си резервират евтини почивки. За да намерят изгодна оферта, те се насочват към неочаквани дестинации, пише британският вестник Sun.

Българският курорт Слънчев Бряг на Черно море предлага на британските туристи най-доброто съотношение между качество и цена, докато континенталната част на Испания продължава да примамва туристите със своите плажове, култура и кухня. Изборът на евтина дестинация, може да спести на туристите почти 1/3 от разходите, които биха имали, ако посетят някоя западноевропейска държава.

ИСПАНИЯ

Скорошно проучване показва, че 87% от запитаните хора предпочитат екскурзия до Испания. Всяка година, милиони британски туристи избират тази слънчева част от Европа, заради комбинацията от плажове, уникална култура и Средиземноморска кухня.

БЪЛГАРИЯ

Българският курортен град Слънчев бряг е истинският победител от проучването за шеста поредна година. Там е евтино, курсът на лирата е скъп, а това позволява на британските туристи да развържат кесията и да се отдадат на забавления.

ПОРТУГАЛИЯ

За Португалия са гласували почти 16% от запитаните британци. Предпочитаната дестинация не е столицата Лисабон, а малкият град Порто, където е почти три пъти по-евтино.

ТУРЦИЯ

Мармарис в Турция е третият най-евтин курорт за тази година, най-вече заради спада на турската лира. Британците ще получат много повече лири за 1 свой паунд и вероятно много от тях ще се насочат към Турция. Гърция също не е за пренебрегване, но там е малко по-скъпо. Оказва се, че британците не предпочитат Обединените арабски емирства и по-конкретно Дубай.

В друга статия на Sun се чете, че любимото заведение на британските туристи е на Слънчев бряг, защото там алкохолът е евтин и може да танцуват голи.

Най-добрите туристически дестинации за британците:

 1. Слънчев бряг, България
 2. Алгарве, Португалия
 3. Мармарис, Турция
 4. Майорка, Испания
 5. Крит, Гърция
 6. Бали, Индонезия
 7. Братислава, Словакия

Най-лошите туристически дестинации за британците:

 1. Дубай, ОАЕ,
 2. Скандинавия
 3. Франция
 4. Италия
 5. Карибите