прожекция благотворителна кинопрожекция на „Без дом“
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена Хондинг АД

Благотворителна кинопрожекция за децата на Варна от Фондация Св. Св. Константин и Елена

Френският игрален филм „Без дом“ по мотиви от едноименния роман на Ектор Мало ще бъде излъчен благотворително за децата на Варна на 12 октомври 2019 г. от 11 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Прожекцията се осъществява по инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация Св. Св. Константин и Елена, с финансовата подкрепа на A1 и в партньорство с Фестивален и конгресен център – Варна и Бета Филм.

Входът за всички зрители е свободен.

Филмът е за историята на 10-годишният сирак Реми, отвлечен от осиновителката си и поверен на сеньор Виталис – мистериозен пътуващ музикант. Реми научава какъв е суровият живот на акробата и е принуден да пее, за да печели хляба си. Придружен от вярното си куче Капи и малката маймунка Джоли-Кори, дългото пътуване на Реми през Франция, съпроводено с множество срещи и приятелства, го води до разкриването на тайната на неговия произход.

Благотворителната прожекция е в подкрепа на повече от 100 децата от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и ЦСОП „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня – институции, които Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ от години подпомага с инициативи и проекти за подобряването на качеството на живот на децата, за тяхното образователно и творческо развитие, социализация и интеграция. Децата от домовете ще са специални гости на прожекцията.