VisitVarna официален туристически гид на Варна
Източник: Община Варна

Бизнесът с интерес към безплатната реклама в туристическия портал на Община Варна

Туристическият портал на Община Варна предлага безплатна онлайн реклама след регистрация.

Над 190 места за настаняване, 140 заведения за хранене и развлечение, както и над 80 търговски обекта са се възползвали от възможността за безплатна регистрация и реклама в общинския туристически сайт visit.varna.bg.

Средно по 1300 на ден са уникалните посещения. Сайтът бе пуснат през 2014 г. и до момента има 1 182 138 посетители от общо 172 страни. Най-много са от територията на България – 69%, следвани от Русия (6%), Германия (5,8%), Великобритания, САЩ и Полша.

Най-често се използва българската езикова версия- 38%, следван от английската – 32%, руската – 15%, немската – 10% и румънската – 5%. По данни на Google Analytics 45% от посетителите са посетили мобилната версия на сайта през мобилното си устройство или таблет, като 18% от тях са на възраст 18-25 години.

Туристическата платформа предлага информация за забележителностите в морската столица и курортите, за транспортната мрежа, за културните маршрути. Чрез интерактивна карта всеки посетител може да избере маршрут до конкретен обект, а специално изработеното приложение дава възможност за ползване на сайта през мобилен телефон.

Visit.Varna.bg предлага и безплатна възможност за реклама на туристически обекти – хотели, заведения, магазини, клубове и т.н., като единственото изискване е регистрация в сайта.

Пак след безплатна регистрация потребителите могат да проверяват онлайн офертите на обектите и да правят запитване за резервации. Туристическият сайт ежедневно актуализира програмата със събития от културната програма на града.