лого НБТ

БХРА се разграничи от концепцията на НТБ за обединение на българския туризъм

В писмо от Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) до Сдружение Национален борд по туризъм (НБТ) с копие до премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Николина Ангелкова БХРА рязко се разграничава от идеята на НБТ, изразена на проведения 4-ти конгрес на сдружението на 7 юни 2017 г., за полагане на началото на обединението на българския туризъм.

От БХРА подчертават също, че категорично не подкрепят идеите в платформата на НТБ, защото „в голяма степен се разминават с вижданията на нашите членове, в това число и начина на обединението на бранша“, се посочва в писмото.

От БХРА изразяват също надежда, че „амбициозната програма, която сте [НБТ-бел. авт.] набелязали, ще бъде изпълнена и най-вече в по-голямата си част доведена до реализация в практиката“.

Припомняме, че Националният борд по туризъм оценява като недопустима позицията, изказана в медиите от Председателя на БХРА Благой Рагин за потулване на случая с вандалския акт срещу униформен работник в българска туристическа индустрия. „Считаме, че подобно поведение е в противоречие с професионалните и етични норми, както и че уронва престижа на българската туристическа индустрия в национален и международен план“, се казва в декларация на НБТ.

Цялото писмо на БХРА можете да видите ТУК.

Резюме на Платформата на Националния борд по туризъм можете да разгледате ТУК

Декларация на НТБ за осъждане на вандалския акт срещу униформен работник в българска туристическа индустрия може да изтеглите ТУК.