Ангелкова с БАХРА г-н Щерев, г-н Димитров, министър Ангелкова и г-н Миланов
Източник и снимка: Министерство на туризма

БХРА подписа споразумение за партньорство с министерството на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова и ръководството на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подписаха споразумение за партньорство.

С документа двете страни декларират намерението си за трайно сътрудничество при осъществяване на дейности, свързани с развитието на туризма, и популяризирането на Република България като целогодишна и конкурентна туристическа дестинация.

Споразумението бе парафирано от министър Ангелкова и съпредседателите на сдружението Георги Щерев, Атанас Димитров и Бранимир Миланов на 13 април 2018 г.

По силата на подписания документ Министерството на туризма ще предоставя свои рекламни материали, които да бъдат разпространявани в търговски обекти на членуващите на БХРА. Целта е така да се привлича интерес към България, както на чуждестранните туристи, така и инвеститори в сектора. Ще бъде оказвано и съдействие при интерес за вложения в туризма.

Министерството и БХРА се ангажират да си сътрудничат при организацията на събития и други инициативи, допринасящи за развитието на туризма в България.