г-н Иванов и г-н Лупов
Снимка: Община БелославИзточник: БТА

Белослав и Тараклия ще си сътрудничат в сферата на туризма

Основи на бъдещо партньорствоо поставиха с подписите си кметовете на българската Община Белослав инж. Деян Иванов и на молдовската Тараклия Вячеслав Лупов. Това стана през миналия уикенд, съобщава официалната страница на българския град във Фейсбук.

„На 1 1май 2024 г. се подписа споразумение за сътрудничество между Община Белослав и Община Тараклия (Република Молдова) с цел съвместната реализация на проекти за насърчаване и развитие на местната икономика и туризъм. Кметът на Община Тараклия Вячеслав Лупов беше в община Белослав за сключване на споразумение за побратимяване между двете общини“, уточниха от общината, като добавиха, че споразумението поставя основите на едно бъдещо партньорство на общинско ниво за създаване на диалог между побратимените общини в духа на новото време и европейското единство.

„Кметовете потвърдиха единодушно решението да запазят сърдечни и приятелски отношения, с цел развитие и благополучие на двете населени места, обединени от общо желание за съвместно сътрудничество. Двете общински администрации изказаха намерение да реализират съвместни проекти за сътрудничество, при възможност и финансирани от Структурните фондове на Европейски съюз, други финансови механизми и донорски програми“, информира още администрацията на Белослав.

На гостите от Молдова по време на визитата им в България бяха представени забележителностите на Белослав. Те гостуваха и на фолклорния кулинарен празник, „където се заредиха с пролетно и позитивно настроение, наслаждавайки се на хубавата българска народна музика и български народни танци“.