Банско
Снимка: Юлен АДИзточник: БНР

Банско ще се рекламира по CNN Turk

Най-известният ни зимен курорт Банско ще се рекламира в телевизионния канал CNN Türk и то в най-гледания отрязък – прогнозата за времето. Договорът е подписан за три месеца от председателя на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин. Той който съобщи новината от Истанбул, където на 6 февруари започва една от най-големите туристически борси в Европа.

След успешното представяне на туристическите борси във Великобритания, Испания и скандинавските страни, представителите на туристическия бизнес в Банско вече са в Истанбул, където днес се открива едно от най-знаковите за България туристически изложения. Хората от бранша са наясно, че в областта на рекламата страната ни трябва да е много по-иновативна и адекватна на конкуренцията, споделя председателят на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин:

„Участваме във всички борси, за да се чува името на Банско, да се знае, че е зимната столица не само на Балканите, но и на Източна Европа.

Турция е най-близкият наш съсед, който е с най-много бройно население. Представете си дори един малък процент от живеещите в мегаполис като Истанбул, ако дойдат при нас какво ще се случи. Ще имаме един познат и близък до нас пазар. Добрите контакти с нашите съседи са изключително важни.

Информирахме техния министър за нашите желания. Работна група между двете министерства, в която имам удоволствието да участвам, обсъжда даването на бързи визи или мултивизи – с една посетителят да идва няколко пъти в рамките на шест месеца“.

Той отбеляза, че бихме могли да почерпим от добрия опит в рекламата, който има Турция.

Само преди броени часове Малин Бистрин потвърди новината за която знаехме в аванс, че Съюзът на туристическия бизнес в Банско е подписал договор с един от най-гледаните в Турция телевизионни канали – CNN Türk, където курортът ще се рекламира в продължение на 3 месеца и то в прогнозата за времето.

Освен тази добра новина, другата е, че заради предстоящата в края на седмицата Световна купа по ски за мъже, целият месец февруари в Банско е договорен. Туристите са от няколко континента, включително и от Израел:

„Тези форуми на световно ниво се отразяват положително на цялата туристическа индустрия не само в Банско, а и в целия регион. Изключително интересна е палитрата от посетители от цяла Европа“.

Той отбеляза, че се създават условия за израелските туристи, за да се завърнат в Банско.

Целият репортаж: