Банско лифт Банско лифт
Снимка: Община БанскоИзточник: Kmeta.bg

Банско ще привлича туристи с нови атракции

Общинският съвет в Банско прие на своята сесията на 28 март 2019 г. Програмата за развитие на туризма, както и отчета за миналата година в сектора.

Предвижда се създаването на нови туристически атракции и културни маршрути, стимулиране и промотиране на алтернативни форми на зимния туризъм, базирани на културно-историческото наследство и уникалните природни дадености в региона.

Предвидено е и участие на община Банско в инициативната група на съседни общини за изработване на Програма за изграждане на регионален клъстър „Туризъм”. Приоритет е функционирането на секция в електронната страница на общината в подкрепа на бизнеса, организиране на приемна с общински служители и бизнеса, обединяване действията на 23-те общини от клъстъра в сферата на туризма.

Общинарите подкрепиха финансово Начално училище „Паисий Хилендарски“, което тази година,през месец май навършва 90 години от създаването си. Финансова подкрепа ще бъде оказана и на спортистите от Таекуон-до клуб „Хоук- Банско“, които ще участват на европейското първенство в град Римини, Италия.