Банско в Белград туристически щанд на Банско в Белград
Източник и снимка: община Банско

Банско се представи на международно туристическо изложение в Белград

Община Банско показа силно присъствие на международното туристическо изложение в Белград.

Община Банско взе участие в 40-то международно туристическо изложение за туризъм и пътувания Sajam turizma, което се проведе преди дни в сръбската столица. На най-посещаваното и утвърдено туристическо събитие в западната ни съседка, участваха над 1140 изложители от 55 държави, а броят на посетителите надхвърли 70 хиляди.

По време на форума, представителите на Община Банско и туристическия бизнес проведоха поредица от срещи с потенциални нови бизнес–партньори. Освен с приоритетния ски туризъм, на посетителите бяха представени целогодишното разнообразие от възможности на курорта за природен и приключенски туризъм, на силния летен фестивален туризъм, както и качествените спа и уелнес услуги.

Сръбският туристически пазар традиционно предпочита Банско за индивидуални посещения, както по време на зимния, така и по време на летния отпускарски сезон. Близостта на курорта до гръцките плажове също дава преимущество по време на топлата част от годината, като посетителите от Сърбия и Черна гора са в Топ 10 на държавите по брой на посещенията в планинския курорт.