Банско Пирин край Банско
СнимкаОбщина БанскоИзточник: в-к Mirror

Банско на 7-мо място в британска класация на най-добрите ски курорти

Британският вестник Mirror постави Банско на седмо място в Топ 15 на най-добрите ски курорти в света.

Зимата се приближава бързо, но няма нужда да се чувствате тъжни заради по-ниските температури и по-кратките дни. В края на краищата, зимните месеци носят празници, фестивали и най-вече ски сезон! Така започва материала си изданието.

Независимо дали за първи път се спускате по склоновете или искате да опитате някое ново предизвикателство, има няколко наистина невероятни ски курорти, които може да ви предложим, особено в Европа, САЩ и Канада.

Очевидният избор обаче може да бъде донякъде оборкващ, тъй като повечето предлагат спиращи дъха гледки, широк спектър от писти и разбира се, апрески.

За да ви помогнем в избора, ние подбрахме най-добрите ски курорти в света, ной-доброто време да ги посетите и как да стигнете там за евтино …

За Банско Mirror пише:

Престижният ски курорт на България разполага с всичко, от което се нуждаете за изпълнена със забавления ски почивка на разумни цени.

Не само можете да отседнете в брилянтни помещения за изгодни цени, но дори разходите за хранене навън или удоволствията от нощния живот там са сравнително ниски.

Що се отнася до самото каране на ски, очаквайте красива природа, много писти за всеки от начинаещи до по-напреднали и бързи лифтове в планината, за да можете да се възползвате максимално от времето си там.

Цена на ски-пакета: Приблизително 238 лв. (110 бр. лири) за 6-дневен ски пас за 1 възрастен.

Най-доброто време за посещение: Ски сезонът в Банско обикновено трае от декември до април, на северните склонове на планината.

Евтини полети: Най-близките летища са София (2 часа, 20 минути трансфер) или Солун (3-часов трансфер). British Airways предлага директни полети до двете – и можете да намерите полети от 114 паунда.

Ето и пълната класация на Mirror:

1. Мерибел (Франция)
2. Червиня (Италия)
3. Ревълсток (Канада)
4. Куршевел (Франция)
5. Вербие (Швейцария)
6. Лех (Австрия)
7. Банско (България)
8. Вейл (САЩ)
9. Цермат (Швейцария)
10. Кортина (Италия)
11. Тин (Франция)
12. Аспен (САЩ)
13. Парк Сити (САЩ)
14. Риксгрансен (Швеция)
15. Бормио (Италия)