Несебър Несебър
Снимка: Нина и Ели АлександърИзточник: Монитор

България в топ 6 на дестинациите за фотолюбители за 2019 г.

България попада в топ 6 на дестинациите за това лято, предизвикващи най-голям интерес у фотолюбителите, показва класация на турагенцията cheapOair, цитирана от Yahoo!Finance.

Миналата година от агенцията забелязаха, че се задава тренд, в който туристите избират своята дестинация според това доколко тя е „фотогенична“ или по-точно доколко нейните забележителности стават за хубава снимка в социалните мрежи, например Instagram. Тази година трендът се запазва и за да помогнат на пътуващите, от cheapOair предоставиха евтините топ дестинации, които могат да се посетят това лято и да оставят хубави снимки след себе си.

На първо място е остров Сардиния, който е една от най-добре пазените тайни на Италия. Пътуващите до там ще могат да се насладят на уникални плажове, скрити заливи и разбира се, свежи морски деликатеси от Средиземноморието.

На следващото място е Бая Калифорния, чийто климат, наподобяващ средиземноморския, е отличен за отглеждане на вкусни плодове и за привличане на блогъри, които пишат за храна.

Следва Мианмар – азиатска страна, която предлага всичко – от планини и оризови полета до спиращи дъха плажове и храмове.

Тук идва и България – „страна от бившия съветски блок, която тепърва започва да привлича повече западни туристи“, пишат от сайта. Предимство са малкият брой посетители, както и ниските цени.

Освен това, авантюристите имат възможността да се опознаят отблизо с местните именно заради липсата на голяма вълна от туристи. На последните две места са Аляска и Йордания, всяка от които предлага единствено по вида си преживяване. Аляска е перфектна за тези, които търсят по-умерени температури, а 22-те часа дневна светлина оставят време да се разгледа всичко. Ако искаме да се отличим от посетителите на древния Петра, то трябва да минем през дивия Влади Рум, впечатляващ с червената красота на пустинния си релеф. „Ще се почувствате извън този свят, сякаш сте попаднали в пустинен балон“, пишат от Yahoo!Finance.