българска шевица

България се представя на туристическото изложение в Киев

България участва на международното туристическо изложение UITT в Киев, Украйна, което протича от 29 до 31 март 2017 г. Страната ни се представя с национален щанд с увеличена площ от 100 кв.м. Освен Министерство на туризма, като основен организатор на българския щанд, участие ще вземат девет туроператори и туристически агенции и община Варна.

Анимационната програма ще бъде разделена на три части: българска шевица и бродерия, дегустация на български сладка, като професионален сладкар ще демонстрира на живо как те могат да се използват за украса на торти и други продукти. Момиче в народна носия ще плете на място и ще подарява на посетителите традиционните мартенички. Предвидена е и танцова група от 5 участника, която ще изпълнява традиционни български танци. Гостите ще бъдат посрещани с българска погача/сол, чубрица и мед/. На щанда ще се правят презентации на български вина от сомелиер на руски език и дегустации на традиционни български специалитети – баница, сирене, луканка, мед и др.

Украйна е генериращ пазар за България, като за периода януари – декември 2016 г. броят на туристите е бил 265 712 души, което е ръст от 10% спрямо същия период през 2015 г.